Op zoek naar je eerste huis met de hulp van een professional

Het proces van het kopen of verkopen van een huis is ingewikkeld en er zijn tal van factoren waarmee je rekening moet houden. Het is heel acceptabel om helemaal geen idee te hebben als het gaat om het kopen van je eerste huis. Het kan iedereen op elk moment overkomen. Sommige mensen kunnen de hulp inroepen van professionals, zoals een makelaar in Breda. Anderen kiezen ervoor om zelf onafhankelijk onderzoek te doen. Dit bericht geeft je twee vastgoedadviezen voor je eerste nieuwe huis als je op zoek bent naar een huis.

Hulp van professionals

Een hypotheekbemiddelaar fungeert als tussenpersoon voor jou en mogelijke geldverstrekkers die je als koper kunnen helpen, zeker als je een nieuwe koper bent. De hypotheekbemiddelaar zoekt de beste tarieven. Bemiddelaars kunnen je helpen bij het vinden van geschikte hypotheekverstrekkers en krediet programma’s omdat ze met verschillende kredietverstrekkers werken. Natuurlijk rekenen makelaars een vergoeding, meestal tussen de 1% en 2% van het geleende bedrag. Jij of je geldschieter kan de vergoeding vooraf betalen, of je kan deze in je lening opnemen. Om tarieven van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken, kun je ook gebruik maken van een gratis online marktplaats.

Toekomstig huis bezoeken

Wanneer je een huis vindt waarvan je denkt dat het “de ware” zou kunnen zijn, is het normaal om extatisch te worden en je opwinding te delen met je makelaar. Als de eigenaar of zijn vertegenwoordiger echter binnen gehoorsafstand is, heb je mogelijk minder onderhandelingsruimte. Overweeg om je toekomstige huis te bezoeken alsof je een spelletje poker speelt. Je tegenstanders zijn in staat om te bepalen of je positieve of negatieve emoties ervaart. Ze kunnen deze emoties gebruiken voor hun eigen voordeel. Als je gelukkig lijkt te zijn zal de makelaar met grotere huizen komen om je glimlach groter te maken. Dit komt uiteraard ten koste van een hoger tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *