Wat is een kredietverzekering?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en producten of diensten op rekening levert, kan het verstandig zijn om een kredietverzekering te sluiten. Dit is een verzekering die hulp biedt bij onbetaalde facturen en daarnaast ook bij andere financiële risico’s een oplossing kan bieden. Maar wat houdt een kredietverzekering precies in? In dit artikel wordt het begrip kredietverzekering uitgelegd.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering die een oplossing biedt wanneer jouw klanten hun kosten niet meer kunnen betalen. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld faillissement. Wanneer je onbetaalde facturen hebt openstaan, kan de verzekeraar het onbetaalde bedrag uitkeren. Zo blijft je inkomensstroom veilig doorlopen. Ook kan een kredietverzekering de kredietwaardigheid checken van je klanten. Er wordt dan gecontroleerd in hoeverre een klant in staat is om zijn kosten terug te betalen.

Verschillende soorten kredietverzekeringen

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Zo kun je altijd een verzekering afsluiten die past bij jouw onderneming. Hier staan de verschillende soorten op een rij:

  • Verzekering per transactie: je bent verzekerd tegen grote bedragen die je af en toe ontvangt.
  • Verzekering per klant: hierbij ben je dus verzekerd tegen een specifieke debiteur. Dit is handig wanneer je vaak met iemand samenwerkt.
  • Verzekering per land: je verzekert jezelf tegen klanten uit het buitenland.
  • Omzetverzekering: hiermee verzeker je je hele omzet tegen klanten die niet betalen.

De voordelen van een kredietverzekering

Een kredietverzekering is erg goedkoop als je kijkt naar wat je ermee kunt. Dit zijn de grootste voordelen van een kredietverzekering:

  • De verzekering keert bedragen uit bij non-betalingen;
  • De verzekering checkt de kredietwaardigheid van klanten, dus je weet wat je van hen kunt verwachten qua betalingen. Hier kun je het betalingsbeleid op aanpassen;
  • Je blijft een stabiele cashflow houden;
  • De verzekering biedt de beste hulp, ze willen zo min mogelijk uitkeren en gebruiken hun expertise om jou zo goed mogelijk te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *