Alles wat je moet weten over cijferreeksen oefenen!

Binnen sollicitatieprocedures wordt vaak een klassieke IQ test of assessment afgenomen. Dit met als doel om een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Zo’n assessment bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Een van deze onderdelen is cijferreeksen.

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek gepland staan en twijfel jij of je het onderdeel cijferreeksen goed genoeg beheerst? Geen zorgen! Wij vertellen je alles over wat je moet weten als het gaat om cijferreeksen. Ook geven we tips voor cijferreeksen oefenen. Hierna weet jij precies wat het onderdeel cijferreeksen inhoudt en hoe je hier het beste voor kunt oefenen. En wat dat oplevert? Een stuk meer zelfvertrouwen tijdens jouw sollicitatieprocedure!

Wat zijn cijferreeksen?

Cijferreeksen is een onderdeel van numeriek redeneren. Het wordt ook wel getallenreeks genoemd. Cijferreeksen is een belangrijk deel dat vaak wordt gebruikt in assessments. Met dit onderdeel wordt achterhaald hoe sterk de rekenvaardigheid van sollicitanten is.

Het onderdeel cijferreeksen gaat als volgt: er wordt een reeks aan getallen naast elkaar weergegeven. Al deze getallen hebben een verband met elkaar. Aan jou is dan de taak om het laatste getal in de getallen- of cijferreeks te bepalen. Dit doe je door eenvoudige berekeningen te maken, zoals:

  • Getallen optellen of aftrekken;
  • Getallen delen of vermenigvuldigen;
  • Gebruik van breuken, percentages, machten en decimalen.

Door een van deze berekeningen toe te passen, ontdek je dus het juiste getal of cijfer dat op de laatste plek van de cijferreeks hoort. Op deze manier wordt vervolgens het niveau van logisch redeneren en rekenen achterhaald.

Hoe kun je cijferreeksen oefenen?

Cijferreeksen wil je tijdens een assessment natuurlijk snel en op de juiste manier oplossen. Het kan helpen om voorafgaand aan de slag te gaan met cijferreeksen oefenen. Hoe vaker je een cijferreeks probeert op te lossen, hoe beter en sneller je namelijk wordt in het ontdekken van verbanden tussen de getallen. Dit omdat niet alle cijferreeksen op elkaar lijken. Iedere cijferreeks vraagt weer om een andere berekening om tot het juiste laatste getal te komen. Probeer daarom zoveel mogelijk cijferreeksen te vinden waarmee je jezelf kunt voorbereiden op het assessment binnen je sollicitatieprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *