Amerikaanse vouwdozen: wat zijn deze en wat zijn de voordelen?

Als je veel pakketjes moet verzenden, bijvoorbeeld omdat je een eigen bedrijf hebt, moet je goed bedenken welke dozen je hiervoor wilt gebruiken. Wil je je pakketjes in standaard dozen verzenden? Kies dan voor de Amerikaanse vouwdozen. De Amerikaanse vouwdozen worden ook simpelweg ‘dozen’ genoemd en zijn de meest gebruikte dozen om pakketjes in te verzenden. In dit artikel kom je alles te weten over de Amerikaanse vouwdozen en de voordelen ervan.

Wat zijn de Amerikaanse vouwdozen?

Amerikaanse vouwdozen zijn dozen gemaakt van golfkarton. De vouwdozen bestaan in zowel enkelgolf als dubbelgolf. De dozen worden plat aangeleverd en je kunt deze zelf vouwen. Met behulp van tape kunnen deze worden dichtgeplakt. Welke soort golfkarton wordt gebruikt, is afhankelijk van de grootte en het gewicht van het pakket. De Amerikaanse dozen zijn verkrijgbaar bij ds80.nl. De dozen zijn in een bruine of witte kleur verkrijgbaar. De bruine kleur komt echter het meeste voor.

Hoe groot zijn de vouwdozen?

De Amerikaanse vouwdozen kun je in verschillende maten verkrijgen. Zowel de lengte, breedte als de hoogte kan verschillen. De allerkleinste dozen zijn 110 millimeter lang, terwijl de allergrootste vouwdozen een lengte van 850 millimeter hebben. Een kleine vouwdoos is 90 millimeter breed en de allergrootste 600 millimeter. De hoogte varieert van 90 millimeter voor een kleine doos tot 500 millimeter voor een grote vouwdoos. Vanzelfsprekend hebben de verschillen in lengte, breedte en hoogte ook invloed op de inhoud van de vouwdozen. Deze varieert van 1,04 tot 216 liter.

Wat zijn de voordelen van de dozen?

De vouwdozen zouden lang niet zo populair zijn, als deze niet zo veel voordelen zouden hebben. De vouwdozen zijn namelijk erg goedkoop, aangezien er enorme hoeveelheden tegelijkertijd kunnen worden geproduceerd. Bovendien zijn deze makkelijk op te bergen, omdat ze plat worden geleverd. Maar dat is nog niet alles. De Amerikaanse vouwdozen zijn volledig recyclebaar en daarom erg goed voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *