De beste manier om opdrachten te vinden in de bouw

Ben jij werkzaam in de bouw? Dan wil je natuurlijk de leukste en meest winstgevende klussen aantrekken en aannemen. Helaas heb je hier niet altijd wat over te zeggen. Werk is natuurlijk werk. Maar als je toch de beste klanten jouw kant op wilt trekken zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt hierbij natuurlijk klussen aannemen als aannemer of onderaannemer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder. 

Voor een aannemer aan de slag

Het is een optie om je te laten inhuren door een grotere organisatie. Dit doe je bijvoorbeeld als onderaannemer. Je wordt hier op basis van kennis en ervaring ingehuurd voor een of meerdere losse klussen. Je kunt jouw factuur vervolgens naar de aannemer sturen voor de uren die je nodig hebt gehad. Vergeet hierbij niet de kosten voor materiaal (zoals een busje, gereedschap of een autolaadkraan huren) en reistijd. Maak hier van te voren wel goede afspraken over met de opdrachtgever. Bijvoorbeeld over hoe lang en wanneer je beschikbaar bent om te werken. Misverstanden wil je namelijk wel voorkomen. 

Werken via een online platform

Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op een online platform, zoals werkspot. De prijs hiervoor verschilt per regio en is afhankelijk van het aantal klussen dat je van plan bent aan te nemen. Het is heel simpel. Je  reageert op klussen die je interessant lijken. De klant kan jou vervolgens met andere vakmensen vergelijken op basis van jouw profiel en de eerder ontvangen reviews.

Als zzp’er bouwen aan je netwerk

In de meeste gevallen is jouw eigen netwerk de beste basis voor een automatische instroom aan klandizie. Dit netwerk bouw je op door onder andere de volgende zaken:

  • Wees vindbaar bent op Google en zorg voor een duidelijke site
  • Vraag tevreden klanten een online review over hun ervaring te plaatsen
  • Wees zichtbaar op social media en laat zien wat jullie diensten inhouden
  • Laat een mooi kaartje met bedrijfsgegevens achter na elke klus
  • Is de klant tevreden? Vraag ze dan om jouw gegevens te verspreiden onder familie en vrienden. Word of mouth blijft een van de best werkende vormen van marketing. 

Begin maar vast met het verzamelen van je gereedschap, autolaadkraan, bouwmachines en je energie. Want vanaf nu gaan de aanvragen binnenstromen. De markt piekt, nu jij nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *