De beste ontbijtjes met avocado!

Je vakantie zit erop. In jouw hotel op Ibiza heb jij iedere dag volop genoten van al die heerlijke ontbijtjes. Sterker nog: het beste ontbijt ever. Volop variatie en verse producten. De perfecte start van je dag. En dat beste ontbijt ever bestond – jawel – onder andere uit avocado. Om te zorgen dat je die heerlijke ontbijtjes ook thuis kunt voortzetten, delen wij de beste ontbijtjes met avocado!

Cracker met avocado

Het klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Maar de avocado is nou eenmaal erg gezond én vullend. Een simpele cracker met avocado is daarom een goed begin van de dag, want hiermee kom je de ochtend goed door. Smeer je cracker in met Philadelphia, gooi er een halve avocado op, wat zout en peper en klaar is kees!

Ei met spek en avocado

Heb je meer tijd in de ochtend? Of last van een kater toevallig? Dan kan dit ontbijtje precies hetgeen zijn waar je zin in hebt. Door avocado toe te voegen, maak je het recept net iets gezonder én meer vullend.

Broodje avocado met ei

Zo moeilijk is het allemaal niet! Een simpele boterham of een lekker broodje met avocado en ei. Gouden tip: rooster je brood en pocheer de eieren. Op deze manier wordt je ontbijtje nog lekkerder!

De avocadosmoothie

Voor wanneer je niet per se zin hebt in iets hartigs, maar de dag wel wilt starten met een goed ontbijtje. Omdat avocado’s veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten bevatten, is het de perfecte toevoeging aan een smoothie. Ook is de avocado vullen, waardoor je minder snel opnieuw honger zult krijgen. Een lekker en gezond recept is bijvoorbeeld:

  • Een halve avocado;
  • Eén banaan;
  • Een kwart courgette;
  • 40 gram verse spinazie;
  • Theelepeltje honing en eetlepel cacaopoeder;
  • 200 ml amandelmelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *