De juiste schoonmaak van een tabakspijp 

Een pijp roken kan erg ontspannend zijn. Het kan ook goed staan bij de look die je voor ogen hebt. Het is alleen wel belangrijk dat je wel voor goed onderhoud zorgt. Dat doe je door met de juiste pijpenragers te werken. Dit maakt al het verschil en zorgt er ook voor dat je de pijp veel langer kan gebruiken. Lees vooral verder om achter de juiste aanpak te komen.  

De voorbereidende werkzaamheden 

Het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Dat betekent dat je er goed aan doet om de pijpenragers te kopen bij een specialist als Bigben.nl. Daar vind je de modellen die je nodig hebt. Het is ook zaak om erop te letten dat de pijp goed koel is en alle tabaksresten eruit geblazen zijn. Wanneer dit gebeurt is, kan het echte schoonmaken pas echt beginnen. Deze voorbereidingen zijn essentieel voor een goed resultaat. 

De aanpak van het mondstuk 

Met de pijpenragers is het vooral mogelijk om het mondstuk goed aan te pakken. Dat is ook het deel waar het vuil over het algemeen in blijft hangen. Het is dus ook zaak om daar extra veel aandacht voor te hebben. Haal het mondstuk dus los en ga er flink ee aan de slag met een pijpenrager. Zorg wel dat deze van goede kwaliteit is. Zo kan je zeker zijn dat al het vuil loskomt en wordt opgenomen. Daardoor is de pijp veel langer te gebruiken in de juiste staat. 

De andere delen schoonpoetsen 

Met de pijpenrager kunnen vervolgens ook de andere delen van de pijp worden gepoetst. Pak eerst de tige aan. Daarna is het zaak om de pot aan te pakken. Dit doe je als laatst, omdat je daar de rager voor moet dubbelvouwen om alles goed aan te pakken. Omdat dit wat lastiger is, is het dus slim om dit tot het einde te bewaren. Zo heb je de zekerheid dat de pijp goed schoon wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *