De verschillen in terugslagkleppenland: Ebora helpt je graag verder!

Een riolering bevat altijd terugslagkleppen. Net als dat het bij een rietje in je drankje niet werkt als je de lucht terug blaast, omdat het er dan aan alle kanten uitkomt, werkt dit vaak ook niet bij waterstromingen in rioleringen. Een terugslagklep zorgt er dus voor dat water niet meer in tegenstelde richting terug kan lopen. Terugslagkleppen zijn in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Ben jij benieuwd naar wat voor soort terugslagklep jij op zoek bent? Lees dan dit blog!

De tussenflens

De tussenflens terugslagkleppen zijn kleppen om terugstroming in leidingsystemen te voorkomen. Deze terugslagkleppen worden gekenmerkt door hun eenvoudige constructie en hun korte inbouwlengtes en zijn zo ontworpen dat ze direct gemonteerd kunnen worden.

De disco terugslagklep

Disco-terugslagkleppen kenmerken zich door hun eenvoudige opbouw en hun korte lengtes. Ze bieden een optimale oplossing voor grotere nominale breedtes en overal waar tussenflensverbindingen vereist of voordeliger zijn. De terugslagkleppen zijn geschikt voor industrieel gebruik in leidingsystemen voor het transport van vloeibare en gasvormige stoffen, evenals in systemen waarin bijzonder hoge eisen aan het materiaal worden gesteld. Ze worden geopend door de druk van het medium en weer gesloten door een veer wanneer de stroom wordt verminderd voordat er een terugstroom optreedt.

De dubbelvleugel

De dubbelvleugel terugslagkleppen kenmerken zich door hun eenvoudige constructie en hun korte lengtes. De dubbelvleugel terugslagklep heeft een lage openingsdruk waardoor de resulterende openingskracht de vleugel afbuigt tegen een veer en een gewicht, zodat het medium vrijkomt. Als de uitlaatdruk de inlaatdruk overschrijdt, sluit de terugslagklep en sluit deze via de O-ring af tegen het medium. Deze dubbelvleugel terugslagkleppen zijn onderhoudsvrij.

Terugslagkleppen van Ebora

Ebora is dé specialist op het gebied van terugslagkleppen in Nederland. Ebora denkt graag met je mee wanneer jij moet dealen met bepaalde technische problematiek. Jouw vraag of probleem is voor hen juist een nieuwe uitdaging die ze niet uit de weg gaan! Samen met jou wordt er altijd naar een oplossing gezocht zodat Ebora gegarandeerd maatwerk levert!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *