De voordelen van een spraakherkenningssoftware in jouw bedrijf

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen; spraakherkenning software die worden ingezet in verschillende sectoren. Spraakherkenning houd in dat automaten, met name computers, ingesproken dialoog kunnen herkennen en verwerken tot tekst. Ook gaat het de andere kant op; van tekst tot spraak, denk aan Alexa en Google Assistent.  Hoe kan dit ingezet worden in jouw bedrijf en wat zijn daarbij de voordelen?

Snel en eenvoudig

Een van de grootste voordelen van het gebruik maken van spraakherkenning is de tijdsbesparing. De meeste mensen kunnen drie keer sneller dicteren dan typen. Bij het gebruik van Dragon naturally speaking software, gaat er minder tijd naar het opstellen van papierwerk, waardoor er meer tijd vrijkomt voor andere taken binnen het bedrijf. Daarnaast is het systeem eenvoudig in te zetten, waardoor iedereen in het bedrijf de spraakherkenningssoftware kan gebruiken.

Automatisering

Met spraakherkenning kun je eenvoudig taken automatiseren, bijvoorbeeld het opstellen van e-mails, teksten en rapporten. Als je gebruik maakt van interne transcriptieservices, kun je aan de hand van spraakherkenning flink wat uren besparen. Waar een medewerker normaliter 6 tot 8 uur mee bezig kan zijn, is het bij een spraakherkenningssoftware zo gedaan. Deze medewerker kan zich nu bezighouden met andere taken binnen het bedrijf. Als automatisering een van je doelen is, kan spraakherkenning een eenvoudige manier zijn om daarnaartoe te werken.

Kosten besparen

Het instellen van spraakherkenningssoftware in jouw bedrijf is uiteraard niet kosteloos, maar het kan je met de tijd flink wat kosten besparen. Zo kun je besparen op transcriptie kosten die je maakt bij externe services. Naast de kosten ben je ook minder afhankelijk van deze externe services, wat fijn kan zijn voor het bedrijfsproces.

RSI-klachten verminderen

Beeldschermwerk is de grootste oorzaak van RSI klachten. RSI klachten zijn klachten aan de spieren en gewrichten, zoals de nek, schouders en armen, door het maken van herhalende bewegingen. Typ- en schrijfwerk kunnen op langer termijn enorm belastend zijn voor onder andere je vingers, polsen, schouders en nek. Het inzetten van spraakherkenningssoftware kan deze klachten verminderen. Je hebt namelijk minder fysieke fysieke inspanning nodig om je taken af te ronden. Hoe ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *