Dit is wat je moet doen om je tuin gereed te maken voor een barbecue

We hebben nog niet zo lang meer totdat het rauwe, koude seizoen herfst begint, dus nu is het moment om optimaal genieten van de zomer! Het warme weer, de heldere blauwe lucht, de koele zomeravonden, door al die dingen wil je toch wel iets leuks doen met je familie en vrienden. En wat is dan beter in de zomer dan een heerlijke barbecue?

Voordat je alles gereed maakt voor het festijn, moet je natuurlijk eerst je tuin goed opknappen. Als je tuin namelijk niet tip en top is, dan zal het je misschien hinderen tijdens de barbecue. Als je een grasveld hebt die er heel dood uitziet, dan kan je je beter een verticuteer beurt geven met een Heb je ook nog een klein grasveldje? Geef het een verticuteer beurt met een verticuteermachine (bijvoorbeeld van www.detuinmachineshop.nl). Hier zijn nog wat andere tips om je tuin helemaal gereed te maken (niet alleen voor een barbecue, maar ook de gehele zomer).

Maak jouw tuin en BBQ machine goed schoon

Begin bij het verwijderen van onkruid. Het is natuurlijk geen gezicht om al die groene stengels en blaadjes te zien tussen je mooie tuin vloer stenen! Zodra je daarmee klaar bent, kun je beginnen met het afknippen van losgroeiende takken en stengels van planten of bomen die je in je tuin hebt staan. Zo zal niemand zich prikken of verwonden aan zo’n scherpe tak wanneer ze er langs lopen. En als je hiermee klaar bent, vergeet dan niet om je grasvelden een verfrissende uitstraling te geven door deze goed te verticuteren.

Ben je helemaal klaar met de tuin? Dan moet je sowieso nagaan of je BBQ machine ook nog schoon is. Het kan zo zijn dat je de vorige zomer helemaal vergeten was om de machine een goede opknapbeurt te geven, dus nu maak je de tijd ervoor vrij. Afhankelijk van het soort machine dat je bezit, maak je alle onderdelen goed schoon (bijvoorbeeld de gasfles, branders, etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *