Ethereum

De bekendste en grootste cryptocurrency ter wereld is Bitcoin. Naast de Bitcoin staat Ethereum op plek 2 van bekendste en grootste cryptocurrency ter wereld. Ethereum wordt beschouwd als een invloedrijke speler in de wereld van crypto. Dit komt door de groeiende Ethereum prijzen en de toenemende interesse.

Wat doet de Ethereum?

Het is een digitaalplatform dat de blockchain-technologie overneemt. De blockchain-technologie is gecreëerd door Bitcoin. Daarnaast vergroot Ethereum het gebruik om een grote verscheidenheid van overige aanvragen tegemoet te komen. Het platform werd in 2015 bekend gemaakt door de programmeur Vitalik Buterin. Het idee was om een vehikel te creëren voor gezamenlijke en gedecentraliseerde aanvragen. Net als Bitcoin staat ook Ehtereum buiten het zicht van de overheid. De waarde van Ethereum is binnen een korte tijd zeer snel gestegen.

Hoe werkt het?

Een traditioneel contract omschrijft de voorwaarden van een overeenkomst en ondertussen schrijft het smart contract deze voorwaarden op in codetaal. Op deze manier wordt verzekerd dat deze voorwaarden worden nagekomen. Deze software voert de overeenkomst automatisch uit zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Hierdoor zijn er geen vertragingen en kosten meer bij het handmatig aangaan van een transactie. Een gebruiker van Ethereum kan een smart contract maken om op deze manier een bepaalde hoeveelheid ether op een bepaalde datum naar een bekende te sturen. Ze schrijven de code in blockchain en zodra het contract is voltooid op de bepaalde datum, dan wordt de ether automatisch vrijgegeven en verstuurd naar de andere partij.

Dapps en smart contracts

Dappp en smart contract zijn beide applicaties die draaien met behulp van een blockchain. Dapp en smart contract zijn beide een interface die een gebruiker aan een service-aanbieder koppelt. Dit vindt plaats via een gedecentraliseerd, gezamenlijk netwerk. Bij een smart contract zijn er een aantal vaste partijen waarvan wordt vereist de overeenkomst aan te gaan. Dapp werkt daarentegen net iets anders. Bij dapps kunnen een onbeperkt aantal deelnemers op welk moment dan ook hanteren. Daarnaast is een dapp ook niet gelimiteerd tot financiële toepassingen en kan hij voor elk doel worden gebruikt. Dit is niet het geval bij de smart contracts.

Interesse?

Heb jij na het lezen interesse in Ethereum? Verdiep je dan eens goed in deze wereld. De investeringen zijn vaak niet klein en brengen daardoor veel risico’s met zich mee. Door je goed te verdiepen ontdek jij welke beleggingsoptie bij jou past. Het is belangrijk om te kijken wat er voor jou werkt en waarin je wilt investeren. Daarbij is het goed om te kijken naar de risico’s, maar ook kijken naar wat het doet en wat het eventueel voor jou oplevert. Anycoindirect wenst jou veel succes met het maken van je keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *