Handige tips voor werkplekinrichting

Het belang van goede werkplekinrichting is enorm groot. Een goed georganiseerde en ergonomisch verantwoorde werkplek is essentieel voor je productiviteit en welzijn op kantoor. Of je nu een nieuwe werkplek opzet of je bestaande inrichting wilt verbeteren, wij helpen je een handje met deze tips?

Ergonomie voorop
Investeer in een ergonomische bureaustoel (bekijk hier goede modellen) die je rug goed ondersteunt en zorg ervoor dat je op de juiste hoogte zit ten opzichte van je bureau. Je armen moeten in een hoek van 90 graden op het bureau rusten, en je voeten moeten plat op de grond kunnen staan of op een voetensteun. Gebruik ook een ergonomisch toetsenbord en een muis om overbelasting van je polsen te voorkomen.

Verlichting
Zorg voor voldoende natuurlijk licht op je werkplek, maar vermijd schitteringen op je computerscherm. Plaats je bureau indien mogelijk dicht bij een raam. Aanvullend kun je gebruik maken van een bureaulamp met instelbare helderheid en richting, zodat je het licht kunt aanpassen aan je behoeften.

Monitor & bureau-inrichting
Positioneer je monitor recht voor je, op ooghoogte en op een armlengte afstand. Hierdoor voorkom je overbelasting van je nek en ogen. Pas de helderheid en het contrast van je scherm aan om vermoeidheid van je ogen te verminderen. Plaats een ergonomische muismat en polssteun op je bureau om de belasting op je polsen te verminderen tijdens het typen en muizen. Gebruik een verstelbare monitorstandaard om je nek in een comfortabele positie te houden. Daarnaast kan een zachte bureaustoelkussen of een ergonomische zitbal extra comfort bieden.

Denk aan groen
Voeg wat planten toe aan je werkplek om de luchtkwaliteit te verbeteren en een rustgevende sfeer te creëren. Voeg ook persoonlijke elementen toe, zoals foto’s, inspirerende quotes of kunstwerken, om je werkplek meer persoonlijkheid te geven en je te motiveren.

Durf te investeren

Een goed ingerichte werkplek op kantoor is van vitaal belang voor je productiviteit en welzijn. Door te investeren in ergonomische meubels, goede verlichting en een georganiseerde omgeving kun je een comfortabele en efficiënte werkplek creëren. Zo biedt je jouw medewerkers een heerlijke plek om te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *