Waar moet je op letten bij het kopen van een espresso machine voor jouw horeca zaak?

Als horecaondernemer wil je jouw klanten natuurlijk de allerbeste koffie serveren. Een goede barista koffiezetapparaat is hierbij onmisbaar. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een espresso machine? In deze blog geef ik je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het selecteren van de perfecte machine voor jouw zaak.

Materiaal

Bij het kiezen van een espressomachine is het allereerst belangrijk om te kijken naar het materiaal. Kies je liever roestvrij staal of toch eerder voor plastic? Over het algemeen is een espressomachine met een metalen buitenkant steviger en duurzamer dan een machine gemaakt van plastic materialen. Let er wel op dat metalen apparaten vaak meer wegen dan hun tegenhangers van kunststof. Daarnaast zijn de verschillende onderdelen die je niet per se op het eerste oog niet ziet van verschillende materialen. Vraag de leverancier of verkoper hiernaar zodat je zeker weet dat je een goed product koopt. Verder is het ook belangrijk dat het materiaal hygiënisch en schoon te houden. Alleen dan kun je jouw gasten voorzien van een heerlijk kopje koffie. 

Gebruik

Je moet zeker rekening houden met het gebruik van de machine. Ga je er veel koffies mee bereiden, of zal het slechts af en toe gebruikt worden? Als jouw horecazaak veel drukte kent, is het belangrijk om een machine te kiezen met een grotere capaciteit en snellere bereidingstijd, zodat je altijd snel en efficiënt kan werken.

Onderhoud

Naast het gebruik is het onderhoud van de machine ook erg belangrijk. Kies voor een machine die gemakkelijk te reinigen is en waarvan de onderdelen, zoals de filters, gemakkelijk vervangbaar zijn. Niemand wil wachten op een gerepareerde machine terwijl het druk is in de zaak.

Leverancier

Zorg ervoor dat je een betrouwbare en ervaren leverancier kiest bij de aankoop van een espresso machine. Check reviews van andere horeca ondernemers en vraag naar de servicevoorwaarden, garantie en onderdelen. Een goede leverancier helpt je ook bij de installatie en geeft je advies over het gebruik en onderhoud van de machine. Daarnaast is het van grote meerwaarde dat jouw leverancier veel kennis en ervaring heeft met espresso machines. Het product is namelijk nog best technisch en het komt precies. Door het grote aanbod kun je extra gaan twijfelen waardoor goed advies extra belangrijk is. 

Budget

Last but not least, bepaal je hoeveel je bereid bent te investeren in een espresso machine. Een goede machine hoeft niet altijd de duurste te zijn, maar vergeet niet dat kwaliteit zeker de prijs waard is. Maak dus een budget en kijk welke machines binnen dit budget vallen. Denk daarbij wel aan de lange termijn. Een goedkope machine kan voor de korte termijn de beste keuze maar is dit ook het geval wanneer je kijkt naar een periode van 5 jaar?

Je klanten verdienen de beste koffie en een goede espresso machine kan hieraan bijdragen. Let bij het kiezen van een machine op het materiaal, het gebruik en onderhoud, de leverancier en het budget. Vergeet niet dat de aankoop van een espresso machine een investering is, dus kies verstandig en investeer in een kwalitatieve machine waarmee jij en jouw klanten – indirect – tevreden mee zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *