Hoe kun je online maaltijdbezorging stimuleren?

Eten bezorgen is een geweldige manier om meer geld te verdienen met je restaurant. Online eten bestellen wordt steeds populairder. Sommige restaurants huren een ander bedrijf in om de bestellingen voor hun te bezorgen, maar steeds meer restaurants bieden zelf een bezorgservice aan. Dit is een trend die alleen maar blijft groeien. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om online maaltijdbezorgingen tot stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een leverancier van elektrische bezorgfietsen. Met elektrische bezorgfietsen laat je je klanten zien dat je denkt aan het milieu. Daarnaast kun je eenvoudig bezorgingen op dezelfde dag doen.

Bestellingen aannemen met behulp van technologie

Voor restaurants met veel bestellingen die meestal telefonisch worden gedaan, is de kans groot dat sommige bestellingen over het hoofd worden gezien. Zelfs als je meer dan één lijn hebt voor het aannemen van bestellingen, is het mogelijk dat je ze niet altijd kunt beantwoorden of dat ze bezet zijn. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van cloud telefonie. Wanneer een klant belt om een ​​bestelling te plaatsen en de lijn is bezet of de oproep wordt niet beantwoord, wordt de oproep automatisch doorgestuurd naar het volgende nummer totdat het verzoek wordt ontvangen. De logboeken van alle oproepen worden bijgehouden, zodat je ze kunt volgen. Je kunt deze bestellingen vervolgens laten bezorgen met een bezorgfiets zoals die van Connectbike. Dit is vooral handig als de klant in de buurt woont.

Zorg dat je begrepen wordt

Mensen bestellen nog steeds telefonisch, maar het is niet altijd de beste manier om dingen te doen. De kans bestaat dat je personeel per ongeluk de verkeerde bestellingen heeft opgeschreven, of dat een klant zijn bestelling niet goed genoeg heeft uitgelegd. Zorg ervoor dat je personeel weet hoe ze telefonisch met klanten moeten praten en de juiste training hebben gekregen. Train ze om de bestelling beleefd te bevestigen om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn. Zorg er ook voor dat je bestelopties duidelijk zijn, zodat klanten ze kunnen begrijpen en hun bestellingen gemakkelijk kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *