Ondernemen tijdens corona

Veel ondernemers worden nog steeds ernstig getroffen door deze pandemie. Aan de andere kant zijn er ondernemers die nu de beste tijd van hun leven hebben omdat hun bedrijf zo snel groeit. Maar ben je geen ondernemer geworden om problemen op te lossen? Probeer dus zo positief mogelijk te blijven en kansen te zien. Dit zorgt ervoor dat u ook deze pandemie overleeft!

Online gaan

Omdat bijna heel Nederland inmiddels vanuit huis werkt, is iedereen op internet te vinden. Dit biedt veel ondernemers een geweldige kans, aangezien uw doelgroep nu online is. Evenementen en catering zullen een beetje lastig zijn, maar je kunt hier ook creatief aan de slag. Neem bijvoorbeeld restaurants. U kunt uw chef-kok vragen om online kooklessen te geven, zodat mensen thuis heerlijke maaltijden kunnen bereiden. Daarnaast kan de kok ook vanuit huis werken en is je winst erg hoog aangezien alles online gaat! Het opent ook nieuwe kansen voor de horeca en vergroot de loyaliteit van klanten naarmate mensen over je horen.

Uitvoering van tijd

Omdat ondernemers nu ook thuis zijn, kan het lastig zijn om veel activiteiten te verzinnen die je thuis kunt doen. Maar ondernemers zitten natuurlijk niet stil en werken hard aan hun bedrijf. Ook thuis zijn er veel dingen te doen om voor uw bedrijf te werken, zoals administratie, social media onderhouden, in contact blijven met klanten enzovoort. Met name social media is een erg handig hulpmiddel om tegenwoordig je bereik te vergroten. Tip: blijf actief op social media en post bijvoorbeeld dagelijkse / wekelijkse posts om klanten bij je te houden.

Regering

Ten slotte, als u hiervoor in aanmerking komt, is het ook verstandig om de hulp van de overheid in te schakelen. Er zijn een aantal voorwaarden om een ​​bepaalde financiering te verkrijgen. Het kan voorkomen dat u niet meer kan aflossen betalen omdat uw inkomen te laag is. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw klanten uw rekeningen niet meer kunnen betalen. Dan is het erg verstandig om een ​​kredietverzekering af te sluiten. Zo verzekert u uw bedrijf tegen niet-betalende klanten en krijgt u toch een bepaald bedrag aan kredietverzekering.

Leerpunt

Misschien wel het belangrijkste: beschouw dit als een leerpunt. Denk voor jezelf, wat heb ik verkeerd gedaan? Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen? Wat kan ik beter doen? Met dat in gedachten bent u al klaar voor de volgende tegenslag voor uw bedrijf.

Voor meer zakelijk nieuws kijk ook op zakelijkezone.nl of ondernemersradar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *