Waar moet je opletten bij het kopen van een televisie?

Televisies zijn niet meer weg te denken uit de huiskamers. Even lekker wegdromen met jouw favoriete film of gezellig met vrienden gamen, iedereen heeft wel eens zo’n moment. Een goede televisie is dus heel belangrijk voor deze momenten. Wil jij een nieuwe televisie kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je uit de brand!

Het aanbod aan televisies is tegenwoordig enorm groot. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende soorten en maten. Welk merk? Hoe groot scherm? Welke resolutie? Wil je een televisie met een ingebouwde soundbar? Wil je OLED of QLED? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij geven jou de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een nieuwe televisie.

Formaat

Het formaat is misschien wel één van de belangrijkste keuzes bij het uitzoeken van een nieuwe televisie. De meeste mensen neigen al snel naar het nemen van een grote tv, maar groter is niet altijd beter. Om te kijken welk formaat je neemt moet je rekening houden met de ruimte waar je de televisie wilt neerzetten. Een handige vuistregel voor het kiezen van een comfortabel formaat is de afstand in centimeters van de tv naar de bank, gedeeld door vijf. Zit je bijvoorbeeld drie meter verwijderd van de televisie? Dan kan je het best opzoek naar een tv van 60 inch.

Beeldscherm

Ook het type beeldscherm is natuurlijk heel belangrijk in de keuze voor jouw perfecte televisie. Je hebt de keuze uit LED, OLED en QLED tv’s. Voor de beste kwaliteit kan je kiezen voor OLED en voor de beste kleuren kan je het best kiezen voor QLED. Is het gemak van een beeldscherm belangrijk voor jou? Dan kan je het best kiezen voor een LED TV.

Resolutie

En dan hebben we nog de resolutie. Dit is belangrijk voor de scherpte van jouw beeld. Het liefst heb je deze zo goed mogelijk om zo jouw films en games nog beter te beleven. De nieuwste resolutie op de markt is 8K. Deze televisies hebben alleen best hoge prijzen en zijn nog niet in grote getalen op de markt. Iets onder 8K zit de 4K resolutie. Deze televisies zijn erg populair en beschikken over een genoeg aantal pixels om een haarscherp beeld te geven. Ben je opzoek naar een kleiner scherm? Dan kan je het best kijken naar een HD-readyscherm of een FullHD-scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *