Pensioen cadeau tips voor je HR afdeling

Bij de wat grotere MKB bedrijven en grote instellingen de HR afdeling op als vertegenwoordiger van het bedrijf voor de personeelszaken. Gaan medewerkers met pensioen dan wordt hiervoor een budget beschikbaar gesteld en een leuk cadeau (wel of niet in combinatie van een afscheidsreceptie) gegeven. Het type cadeau is dus vaak afhankelijk van de creativiteit van de HR medewerker die de cadeaus bepaalt. Als actieve ondernemer heb je natuurlijk wel een mening over allerlei zaken, ook de zaken waar je je niet actief meer mee bemoeit. Toch kun je hier en daar nog een beetje invloed hebben. Geef in dit geval de HR afdeling gewoon een paar goeie tips, die ze wel of niet gebruiken voor de keuze van geschikte pensioen cadeaus.

Een memorabel cadeau als afscheid van je medewerker

Geef je tot nu toe steeds een cadeaubon en een mooi boeket bloemen? Dat is leuk en handig voor de medewerker. Hij of zij kan zelf een cadeau uitzoeken. Blijft het cadeau in de herinnering hangen? Nee, waarschijnlijk niet. Hier is een echt cadeau voor nodig. Hoe vind je deze cadeaus? Er zijn gespecialiseerde bedrijven, zoals Kadogalerie uit Haarlem, die zelf artikelen selecteren die geschikt zijn om iemand die met pensioen gaat te geven.

Bestel bij hen of bij een collega bedrijf een origineel cadeau, laat deze voorzien van een persoonlijke boodschap en overhandig deze bij de afscheidsreceptie of ander afscheidsmoment. Er zijn erg leuke pensioen cadeaus online te vinden dus er is altijd een geschikt cadeau voor je medewerker te vinden.

Hier kan de HR afdeling zijn voordeel mee doen

Laat de HR afdeling eens onderzoeken of dergelijke pensioen cadeaus ook voor jouw bedrijf passend zijn. Voor elk budget zijn mooie artikelen te vinden. Wellicht is het de moeite waard om een aantal geschenken te laten samenvoegen tot een leuk cadeaupakket. Met een leuke kaart van directie en collega’s maak je het een onvergetelijk moment voor de aanstaande pensionado van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *