Verzendmethode die je kunt gebruiken voor zware apparatuur

Er zijn verschillende manieren om zwaar materieel te verzenden. Deze methodes variëren van een pakket versturen buitenland tot een binnenlandse verzending. Zorg ervoor dat je de juiste methode kiest die het beste bij je past. Merk op dat de meest geschikte methode afhankelijk is van de grootte en vorm van de apparatuur. Laten we eens kijken naar het gebruik van de container verzendmethode. Met containervervoer is het eenvoudig om vrachtladingen te laden en te lossen. De afmetingen van de containers zijn 6 of 12 meter. Voor dit soort methoden kan het echter nodig zijn dat je je zware machines demonteert, omdat deze mogelijk niet in deze containers passen. Dus afhankelijk van de vorm van de machines, is deze methode misschien wel of niet de juiste.

Lift-on/lift-off en RO/RO verzendmethode:

Als je een pakket naar het buitenland wilt verzenden met behulp van een vrachtschip, is er een grote kans dat de lift-on/lift-off of ro/ro-verzendmethode wordt gebruikt. Lift-on/lift-off, ook wel LoLo genoemd. Het is een methode waarbij een kraan zwaar materieel direct van en op het schip wordt getild. Deze verzendmethode vertrouwt uitsluitend op een kraan om apparatuur te verplaatsen en op te tillen. Het brengt dus gespecialiseerde bemanning met zich mee en het maakt het vooral voor rederijen een kostbare optie. Aan de andere kant is de Ro/Ro, ook wel bekend als Roll-on/Roll-off shipping, de eenvoudigste manier om zwaar materieel te vervoeren. Apparatuur met wielen kan eenvoudig op schepen worden geladen, of het nu trailers, containers of scheepsdekken zijn. Ro/Ro-verzendmethode kan veel tijd en geld besparen.

Beveilig je dure machines

Afhankelijk van het zware materieel dat je verzendt, is het van het grootste belang dat je het risicobeheer van de rederij kent. Je wilt geen bedrijf betuttelen dat geen risicobeheer heeft. Het is ook raadzaam dat je een deskundige toezicht laat houden op het laden en lossen van je apparatuur, vooral als je een duur activum verzendt. Aan de andere kant kun je ook iemand de waarde van je activa laten beoordelen voordat je de dure activa verzendt en deze zijn bestemming heeft bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *