Waarom is content zo belangrijk bij SEO?

Content is een verzamelwoord voor alles wat informatie kan dragen, denk aan teksten, video’s, afbeeldingen, infographics en nog veel meer. Die content is daarom ook enorm belangrijk bij de inzet van SEO. Want hoe meer waardevolle informatie jij deelt des te meer een zoekmachine als Google jouw website relevant vindt. Dat wordt beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. In deze blog leggen we jullie meer uit over de content, lees dus snel verder uit!

Super content op jouw website

Afbeeldingen en video’s zijn voor de lezers van je website enorm handig, omdat het een goede manier is om informatie over te brengen. Een afbeelding zegt soms meer dan woorden kunnen. Toch zijn teksten het allerbelangrijkste bij SEO, want een zoekmachine kan die afbeelding niet zien en die bepaalt wel jouw positie in de zoekresultaten.

Als we het dus hebben over supercontent, hebben we het over niet sales gerelateerde teksten die er voor de lezers echt toe doen. Dat stukje over niet sales gerelateerd is reuze belangrijk, want het gaat er bij SEO echt om dat je je potentiële klant waardevolle informatie levert en niet direct jouw product of dienst verkoopt. Het werkt namelijk als volgt: Je gaat als website eigenaar op zoek naar welke vragen jouw potentiële klanten hebben, vervolgens ga je op zoek naar de antwoorden op die vragen. Die antwoorden plaats je op je website. De klanten lezen de antwoorden op hun vragen op de website en zien jouw site daardoor als waardevol. Op het moment dat ze dus wel op zoek zijn naar jouw product of dienst zullen ze jouw website herkennen als de site die hun antwoorden heeft gegeven en kiezen ze daarom sneller voor jou.

SEO uitbesteden

Om de zoekmachine optimalisatie uit te voeren is er wel enige kennis vereist. Google kijkt bijvoorbeeld naar wel 200 factoren als het er op aan komt. Het is zeker niet onmogelijk om het zelf te doen, maar het beste is natuurlijk om het gelijk goed te doen. Daarom is er SEO Bureau Traffic Today Zij zijn gespecialiseerd in alles rondom SEO en helpen jou er graag bij. Samen met jou zorgen ze voor meer verkeer naar jouw website en dat zal uiteindelijk zorgen voor meer omzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *