Wat kost het bouwen van een moderne woning?

Een moderne woning bouwen op een eigen stuk grond. Een huis dat exact is zoals jij het wenst en in moderne stijl. Als u van plan bent uw eigen huis te gaan bouwen dan is het van groot belang om van te voren de kosten op een rijtje te zetten. Het bouwen van een geheel nieuw huis of nieuwbouwwoning klinkt op het eerste gezicht als een bijzonder dure aangelegenheid. Maar de praktijk leert dat het vaak veel goedkoper is dan een bestaand gelijkwaardig huis kopen.

Natuurlijk is het bouwen van een prefab of casco woning niet goedkoop maar het bouwen van een nieuw huis ook niet duur te zijn. De gemiddelde prijzen van het bouwen van nieuwe woningen variƫren ook enorm.

Kubistische woning

De prijzen van prefab nieuwbouw woningen liggen tussen de 70,000 en 500,000 euro.

De gemiddelde te bouwen nieuwbouwwoning heeft een kostprijs van rond de 180,000 euro. Dit bedrag is los van de prijs van de grond en de overige kosten. Hoe groter de woning des te duurder deze zal zijn om te laten realiseren. Het spreekt voor zich dat een luxere afwerking van een te bouwen huis meer gaat kosten dan wanneer het simpeler gedaan wordt.

Daarnaast moet er uiteraard nog rekening gehouden worden met de eventuele bijkomende kosten van een huis bouwen. Denk aan de grond die aangekocht moet worden, riolering die aangesloten moet worden, nutsvoorzieningen die aangesloten moet worden en uiteindelijk zal de woning ook netjes afgewerkt moeten worden. Dit kunt u natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt.

Kosten architect

Voordat er een huis gebouwd kan worden is het natuurlijk noodzakelijk dat er goede tekeningen zijn waar de woning vanaf gebouwd kan worden.

In de meeste gevallen zal hier een architect voor ingehuurd moeten worden zoals bijvoorbeeld een architect van engelarchitecten.nl/. Deze maakt een bouwtechnisch correcte tekening en houdt natuurlijk ook rekening met uw eisen en smaak.

Uiteraard kost deze partij ook geld. Hoeveel een architect kost is afhankelijk van zijn of haar bekendheid, maar ook aan de eisen die u stelt aan een woning.

Hoe gecompliceerder die zijn des te duurder de architect zal zijn.

Dit omdat er dan simpelweg veel meer berekeningen gedaan moeten worden. Daarnaast betaalt u uiteraard ook voor de creativiteit van de architect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *