Wat maakt zilver speciaal als belegging?

Zilver kan net als goud worden gezien als een veilige investering. In zilver beleggen werkt eigenlijk hetzelfde als goud. Deze investeringen worden namelijk niet beïnvloed door inflatie. Voor beleggers die zich zorgen maken over het verlies van hun koopkracht als gevolg van langzame maar gestage stijgingen van de kosten van goederen en diensten, is het een goede keuze om een ​​metaal als zilver aan te houden. Zilver kan je vermogen beschermen in het geval van aanhoudend hoge inflatie of devaluatie van de valuta. Zilver overbrugt de industriële en investeringswereld in tegenstelling tot goud dat meestal wordt gebruikt voor investeringen en decoratie. Het wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industriële producten, waaronder zonnepanelen, elektrische schakelaars en medische apparatuur.

In bezit nemen

Wil je fysiek zilver kopen? Je hebt directe controle over je vermogen als je fysiek zilver koopt, zoals munten of edelmetaal. Dit is een meer conventionele benadering van investeren. Je houdt de waarde opslag die zilver biedt in tijden van onrust direct in je handen. Beleggers kiezen om verschillende redenen voor echt edelmetaal, waarvan de belangrijkste verzekering is. Als je een significante investering in zilver wilt doen, moet je denken aan de aankoop van zilverbaren. Ze kunnen een gewicht hebben van een ons tot honderd ons per stuk. Houdt er wel rekening mee dat het verhandelen van zilverbaren gecompliceerder is dan het verhandelen van zilveren munten.

Moet je beleggen in zilver?

Ondanks zijn betaalbaarheid en industriële bruikbaarheid is zilver minder bekend dan goud. De vraag van investeerders is 15% van de markt in vergelijking met industrieel gebruik, wat suggereert dat de grondstof ondergewaardeerd is. Het is goedkoop in vergelijking met goud en geeft beleggers meer koopkansen. Goud is stabieler en meer liquide dan zilver. Deze kenmerken en de afhankelijkheid van andere industrieën maken het moeilijk om de zilvermarkt in 10 minuten, laat staan ​​10 jaar, in te schatten. Als je meer ervaren bent en risico’s durft te nemen, is dit misschien het juiste moment om te investeren, aangezien een stijgende markt samenvalt met een groeiende vraag van industriële en financiële investeerders. Al met al kan er worden gezegd dat investeren in Zilver voor de lange termijn een goede keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *