Zo blijft je huis mooi!

Je hebt een nieuwe woning of je bent van plan om een tijdje hier te wonen. Dan wil je dat je huis natuurlijk lang mooi en heel blijft. Wij geven je een aantal tips hoe je je woning mooi heel kunt houden zonder dat er veel extra’s hiervoor gedaan moet worden.

Boor of timmer niet in de muur

Nu ga je denken maar hoe kan ik nou een schilderij ophangen zonder boren? Dat kan en is heel makkelijk. Je hangt het gewoon aan een touwtje op. Hierdoor hoef je niet in de muur te boren en hangt het kunstwerk alsnog.

Gebruik de ruimte die je hebt

Dit klinkt logisch maar toch is dat niet zo. Want stel je hebt een loft woning waar je makkelijk nog versiering aan de reling kan hangen, is dit niet het meest gebruikelijk. Naast ophangen kan je het ook neerzetten op een plek waar veel mensen komen en het zien zoals in de keuken.

Gebruik de voorwerpen die je hebt in de ruimte

Ook dit klinkt misschien een voor de hand liggende oplossing, alleen is dit toch niet heel gebruikelijk. Denk bijvoorbeeld aan een kastje waar je een kunstwerk kunt neer zetten of zelfs een schildersezel.

Kies versiering dat je niet hoeft op te hangen

Dit is misschien wel de meest praktische oplossing maar het werkt. Gebruik planten of een beeld als kunst dat je niet per se aan je huis hoeft te bevestigen. Dit is heel makkelijk en staat net zo leuk.

In het kort

Er zijn verschillende manieren om een kunstwerk neer te zetten of te bevestigen zonder dat direct vast aan de muur zit. Hierdoor is de kans op beschadiging minder groot en kun je lang genieten van je woning. Het voordeel is dat ook naast het oog, het huis zijn waarde behoud. Dit is handig als je het later nog wil verkopen.

1 gedachte over “Zo blijft je huis mooi!

  1. Emma zegt:

    Mijn vriend en ik zijn verhuisd naar een appartement waar we niets aan de muur mogen hangen. Wat een slimme tip om versiering te kiezen die niet opgehangen hoeft worden. We zijn gek op Afrika, dus misschien kunnen we ergens Afrikaanse sculpturen vinden. Die kunnen op een kastje staan en hoeven dus niet aan de muur te hangen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *