Extra maatregelen nemen om je huid te beschermen tegen UV-licht

Sommige mensen denken alleen aan bescherming tegen de zon als ze aan het meer, het strand of bij het zwembad zijn. Blootstelling aan de zon stapelt zich echter op in de loop van de tijd en vindt plaats elke keer dat je in de zon bent. Ondanks dat zonlicht de primaire bron is van UV-stralen die schadelijk kunnen zijn, hoef je het niet helemaal te vermijden. Binnen blijven is geen goed idee omdat het je belet om actief te zijn en je moet weten dat lichamelijke activiteit essentieel is voor een goede gezondheid. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de blootstelling aan UV-straling te verminderen. Als jij je huid wilt beschermen tegen UV-straling, kun je zonnebrand factor 50 kopen. Je kunt de huid zelfs beter beschermen door niet rond het middaguur naar buiten te gaan als dat niet nodig is en door kleding te bedekken als je dat wel doet.

Vermijd zoveel mogelijk buiten te zijn

Naast het gebruik van zonnebrandcrème zoals die van Australian Gold kun je ook voorkomen dat je te veel tijd buiten in direct zonlicht doorbrengt. Dit is een voor de hand liggende manier om je UV-blootstelling te verminderen. Dit geldt met name tussen 10.00 en 16.00 uur omdat UV-licht in die uren op zijn hoogtepunt is. UV-stralen bereiken de aarde het hele jaar door, zelfs op mistige en bewolkte dagen, hoewel hun intensiteit varieert afhankelijk van een aantal omstandigheden. Zand, water en sneeuw weerkaatsen zonlicht, waardoor je meer UV-straling opvangt. Wees dus extra voorzichtig op het strand of op plaatsen met sneeuw. UV-stralen kunnen onder het wateroppervlak doordringen, dus zelfs als je in het water bent en je koel voelt, kun je nog steeds verbranden.

Bedek je huid goed

Draag kleding die je huid bedekt als je buiten in de zon moet zijn. Uv-bescherming wordt tot op zekere hoogte geboden door het dragen van bepaalde kleding. Hierbij kunnen bijvoorbeeld shirts met lange mouwen, lange broeken of lange rokken erg handig zijn. Donkere kleuren bieden ook meer bescherming dan lichtere kleuren. Bovendien is dikke kleding meer beschermend dan los geweven kledingstukken. Houd er rekening mee dat bedekken niet alle UV-straling volledig blokkeert. UV-stralen kunnen door een doek gaan als er licht doorheen kan. Kleding die lichtgewicht, comfortabel en beschermt tegen UV-stralen, zelfs als het nat is, is nu overal verkrijgbaar. Het is meestal dichter geweven om ervoor te zorgen dat de zonnestralen niet gemakkelijk doordringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *