Interieurbeplanting in horecagelegenheden

Planten doen veel met een ruimte. Het geeft sfeer en het gevoel van buiten. Dat geldt zeker ook voor horecagelegenheden, waaronder restaurants, hotels en cafés. Planten zorgen voor een zuivere lucht en dragen bij aan een betere luchtvochtigheid. Het maakt de ruimte gezellig, ontspannen en aantrekkelijker voor de klanten. Daarnaast zorgen planten in bijvoorbeeld restaurants ook voor meer productiviteit en alertheid van het personeel. 

Groene wanden in een restaurant

Interieurbeplanting is op veel verschillende manieren mogelijk in een horecagelegenheid. In restaurants zie je vaak het standaard plantje of bloemetje op tafel staan. Maar het kan veel groter. Denk bijvoorbeeld eens aan een groene wand. Een groene wand lijkt enorm, maar kan zeker ook geplaatst worden in kleine ruimtes. Een wand met planten heeft zo’n zijn voordelen. Het neemt weinig ruimte in. Het zorgt, net als een schilderij, voor meer sfeer en een betere akoestiek.

Misschien is zo’n groene wand toch een sprong in het diepen? Kleiner aanpakken is natuurlijk ook altijd mogelijk. Planten kunnen geheel naar wens geplaatst worden. Er zijn altijd verschillende opties met het plaatsen van planten. Vaak werkt één goede groene blikvanger al. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld mobiele scheidingswanden met planten te plaatsen tussen de tafels. Dat maakt zitplekken intiemer en rustiger. Maar een grote pot met een enorme plant is nog steeds mogelijk. Vooral bij veel ruimte op de vloer is dat een goede optie. 

Zelf planten aanbrengen of laten doen?

Nu komt de vraag: is het mogelijk om het zelf te doen of is het huren van een professioneel een beter idee? Het kan namelijk een precisiewerk zijn als het gaat om het stijlen van interieurbeplanting. Hierbij is het inschakelen van iemand met ervaring een goed idee. Zij maken van de ruimte een groene oase. Natuurlijk naar de wens van de klant. Bij Roessink denken ze met de klant mee. Zij verzorgen al sinds 1983 interieurs in heel Nederland, waaronder Brabant, Rotterdam, Tilburg, Amsterdam, Gelderland en Groningen. Roessink maakt gebruik van doordachte technieken en duurzame oplossing voor elke ruimte. Misschien doet een kijkje op de website van Roessink je wel overhalen tot het aanschaffen van de groene blikvanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *