Waarom moeten bedrijven gebruik maken van IT Lifecycle Management?

Tegenwoordig zijn bedrijven veel tijd en geld kwijt aan IT. Dat is natuurlijk niet raar want geen bedrijf kan meer zonder digitale middelen. Nu bieden de apparaten tegenwoordig veel voor bedrijven, maar blijkt ook dat veel bedrijven veel tijd kwijt zijn aan bijvoorbeeld het aanschaffen, uitgifte, onderhouden en afvoeren van apparatuur. Om u als ondernemer te helpen bij deze activiteiten is IT Lifecycle Management in het leven geroepen. Bent u benieuwd wat het is? Lees dan verder!

Wat is IT lifecycle Management?
IT Lifecycle Management wordt ook wel Device Lifecycle Management genoemd. Dit is omdat deze IT dienst voor alles zorgt rondom de devices van een bedrijf. Hier kunt u denken aan het inventariseren, het aanschaffen, het plannen, de uitgifte, de inname, het onderhouden en het afvoeren van apparaten. Dit kunnen computers zijn, maar ook laptops, tablets en zelfs smartphones.

Hoe werkt IT Lifecyle Management?
IT Lifecyle Management gebruikt een bepaalde tool om alles automatisch te maken. Deze tool eet PLUTO. Deze tool optimaliseert onder andere planningen, notificaties en handleidingen. De PLUTO tool is gecertificeerd en in meerdere talen beschikbaar. Met deze tool kunt u ook bijvoorbeeld in Engels sprekende landen of Duit sprekende landen aan de slag.

Het proces van IT Lifecycle Management doormiddel van PLUTO gaat als volgt en heeft 7 stappen:

Stap 1 is het inventariseren. Hier verstuurd de tool automatisch digitale uitnodigingen naar de werknemers. De werknemers nemen dan online een proces door.

Stap 2 is het maken van device keuzes. Na de inventarisatie kunnen de werknemers doormiddel van een uitnodiging het apparaat vervangen.

Stap 3 is de planning. De werknemers kunnen online een datum met tijd en locatie uitkiezen waarop de apparaten worden geleverd.

Stap 4 is de uitgifte en inname van de apparaten. De werknemers ontvangen de apparatuur en leveren de oude apparatuur in.

Stap 5 is het vervangen van extra accessoires. Als een werknemer een nieuwe muis of bijvoorbeeld headset nodig heeft krijgt hij of zij deze gemakkelijk door online een aanvraag te doen.

Stap 6 is de rapportage. Om het gehele proces nog een keer na te lopen wordt een rapportage gestuurd. Hier worden alle keuzes en stappen die zijn genomen besproken.

Stap 7 is de tevredenheidsmeting. Hier kan een werknemer of u als eigenaar een beoordeling geven. Hier kunt u ook feedback geven om in de toekomst bepaalde problemen of vervelende gebeurtenissen te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van IT Lifecycle Management
Het grootste voordeel is dat u veel tijd bespaart met deze dienst. Met deze tijd kan uw IT afdeling zich echt richten op de onderdelen waar geld valt te verdienen. Verder biedt deze IT dienst en tool ook een duidelijk overzicht 24/7. Zo kunt u als ondernemer altijd in de gaten houden of alles goed gaat, en kunt u ingrijpen als u ergens niet tevreden over bent.

Waar kan ik deze dienst vinden?
Er zijn diverse professionele IT bedrijven die deze IT dienst aanbieden. Als u nog niet zeker weet of u van deze dienst gebruik wilt maken kunt u ook een adviesgesprek aanvragen of een online brochure aanvragen. Hier komt u nog meer te weten over deze zeer interessante IT dienst. Een aanrader is om een kijkje te nemen op de website van NEG-IT Solutions. Dit is een professioneel IT bedrijf die meerdere IT diensten aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *