Tips om te beginnen met beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is een opwindend vooruitzicht, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn zoveel factoren waar je rekening mee moet houden en er is zoveel te leren dat het gemakkelijk is om overweldigd te raken. Vind hier meer info om je op weg te helpen met beleggen in aandelen en om je beleggingsportefeuille op te bouwen.

Begin vroeg

Hoe eerder je kunt beginnen, hoe beter. Waarom? Hoe langer je wacht met beleggen, hoe moeilijker het wordt om de achterstand in te halen. Stel dat je een aantal jaren in een restaurant of winkel hebt gewerkt voordat je besluit om je financiën op orde te krijgen en voor de eerste keer gaat investeren. Als dat het geval is, is de kans groot dat de aandelen waar je naar op zoek was al aanzienlijk zijn gestegen. Er zijn een hoop andere investeerders die vroeg zijn begonnen. Hun lange termijn beleggingen zullen in de loop van de tijd al flink gestegen zijn. Zorg er daarom voor dat je alvast begint, ook al is het met een klein bedrag per maand.

Raadpleeg een expert

Als beginner kun je het beste een expert raadplegen. Er zijn veel risico’s verbonden aan beleggen en je moet je daarvan bewust zijn. Als je niet weet wat je doet en de markt werkt niet mee, dan krijgt je portefeuille een klap. Een goede belegger weet wanneer hij moet kopen en verkopen, maar dat kost tijd en oefening. Als je de mening van iemand anders wilt hebben over de vraag of de aandelenmarkt al dan niet geschikt is voor je beleggings behoeften, vraag dan rond. Misschien vind je iemand die al jaren in aandelen belegt en advies heeft dat hij zou willen delen met anderen die misschien zelf aan de slag willen.

Doe je eigen onderzoek

Je moet altijd je eigen onderzoek doen naar het bedrijf waarin je wilt investeren. Je moet uitzoeken wat het bedrijf doet en hoe het geld verdient en hoe het er financieel voor staat. Je moet ook kijken naar hoe ze het doen in vergelijking met zijn concurrenten en wat de CEO en andere leidinggevenden doen om het bedrijf te verbeteren.

Vermijd risicovolle investeringen voor nu

Je hoeft geen risico’s te nemen met je geld wanneer je in aandelen belegt. Wees voorzichtig en laat emoties je niet in de weg zitten. Investeren op de aandelenmarkt is een langetermijnstrategie die veel geduld en discipline vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *