Kies de juiste keukentafel voor jou

Een tafel in de eetkamer of in de keuken is een van de belangrijkste elementen van deze ruimtes. Vaak staat de eettafel ook nog eens centraal, omdat dit het punt is waar alle leden van het huishouden plaatsnemen om te genieten van een vers gekookte maaltijd. Het is dus belangrijk dat de juiste keukentafel kiest, omdat het een van de belangrijkste domo meubelen is! Er zijn verschillende soorten eettafels (zoals XOOON tafels) en er zal altijd eentje zijn die perfect bij jouw keuken en jouw lifestyle past. Lees hier meer over keukentafels en kies de juiste voor jouw eetkamer of keuken.

Welke vorm past het beste bij jou?

Keukentafels (en tafels in het algemeen) zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maar de meest bekende zijn de rechthoekige, vierkante, ronde en ovale tafels. Rechthoekige tafels zijn het meest populair, maar het neemt wel de meeste ruimte in beslag vergeleken met de andere vormen. Het voordeel is wel dat je genoeg plek hebt op tafel en als je genoeg ruimte bezit (en je hebt een groot gezin), dan is een rechthoekige tafel ideaal. Bovendien kun je ook extra stoelen aanschuiven als er gasten aanwezig zijn bij een speciaal diner.

Heb je niet veel ruimte ter beschikking? Dan is het misschien beter om een vierkante tafel aan te schaffen. Een vierkante tafel lijkt relatief kleiner dan een rechthoekige, maar over het algemeen kunnen er net zo veel mensen aanschuiven. Dit hangt uiteraard wel af van het formaat. Een ander voordeel is dat alle zijden even breed zijn bij een vierkante tafel, waardoor het ideaal is voor kleinere eetkamers of keukens.

Een andere populaire vorm zijn ronde en ovale tafels. Deze zijn ook geschikt voor kleine ruimtes en het is ook geschikt voor kinderen, omdat zij zich niet kunnen bezeren aangezien zulke tafels geen hoeken hebben. Bovendien creƫren ronde tafels een gezellige sfeer. Het nadeel is wel dat je zulke tafels niet tegen de muur kunt plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *