Voordelen van een video intercom

Video intercoms lijken in de essentie op deurspionnen. Dit zijn kleine kijkertjes die meestal in de voordeur worden geplaatst waarmee je kan zien wie er voor de deur staat. Deze werden vooral vroeger gebruikt en vind je nog wel eens in oudere huizen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van video intercoms, of video deurintercoms. Net zoals de oude deurspion kunnen deze video deurintercoms worden gebruikt om te zien wie er voor de deur staat, maar is het ook mogelijk om te communiceren en opnames te maken.

Er zijn veel video intercoms te vinden op de markt, zoals Hikvision, Byron of een Dahua video intercom. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van zulke intercoms?

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een video intercom is veiligheid. Doordat je via een beeldscherm kan zien wie er voor je deur staat, kun je zelf bepalen of je de deur open doet of niet. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je alleen thuis bent of om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Dit draagt niet alleen bij aan een veiliger gevoel, maar bevordert ook daadwerkelijk de veiligheid.

Een ander groot voordeel is mensen aan de deur niet kunnen zien of ze worden via de intercom. Zo voel je je niet verplicht om de deur open te doen en kun je een weloverwogen beslissing maken of je de deur opent of niet. Daarnaast kunnen video intercoms en deurbellen met camera’s afschrikkend werken op oplichters of inbrekers, omdat de beelden vaak worden opgenomen en je als bewoner dus altijd weet wat er rond de voordeur gebeurt.

Handige functies

Het aanbod van video intercoms is groot en ze bieden elk hun eigen functies. Zo zijn er bijvoorbeeld video intercoms die het mogelijk maken om de deur elektronisch te openen van een afstand, kunnen sommigen worden bediend met een app of zijn er camera’s met nachtzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *