Maak bijscholen leuk met e-learnings

Je hoort het vaak: werken in de zorg is een roeping. Mensen kiezen voor dit werk op basis van een sterk gevoel om anderen te willen helpen. Natuurlijk zit er een opleiding aan vast, zodat je wel weet wat je moet doen. Maar als je dat diploma eenmaal op zak hebt, dan kun je gaan doen wat je het allerliefste doet. Zorgen voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben.

Maar wetten en regelgeving veranderen. Protocollen worden aangepast. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je personeel goed op de hoogte blijft van de actuele stand van zaken. Dat kan tegenwoordig eenvoudig en leuk met e-learning voor de zorg.

Thuis op de bank
Om je personeel te motiveren dat ze op tijd worden bijgeschoold moet je het leuk maken. Geen klaslokaal ver weg waarvoor ze ook nog twee keer in de file moeten staan. En dan een hele dag luisteren naar de docent. Halverwege zijn ze vaak al afgehaakt omdat het te lang duurt of misschien gewoon niet enthousiast genoeg vertelt wordt. Dat kan anders!

Met e-learning geef je jouw medewerkers de mogelijkheid om te leren waar en wanneer dat voor hun het beste uitkomt. De vroege vogel kan ’s morgens na het ontbijt meteen aan de slag. De drukke moeder kan ’s avonds nog een uurtje leren, als de kinderen op bed liggen. En het kan heel eenvoudig op de laptop (of smartphone) vanaf hun eigen bank.

Van dataveiligheid tot de wet zorg en dwang

E-learning wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer bedrijven die hebben ontdekt dat leren op een moment dat voor de medewerker het best uitkomt bevorderlijk is voor de commitment en de resultaten. Dat de vraag groter wordt heeft als positief gevolg dat het aanbod ook nog steeds groeit. Zo is er bijvoorbeeld scholing waarin je medewerkers alles leert over dataveiligheid, maar ook e-learning die je helpt om de wet zorg en dwang door te nemen en toepasbaar te maken. Natuurlijk is er ook een groot aanbod als het gaat om ziektebeelden, hoe ze ontstaan en hoe je hiermee omgaat. Kortom, bij e-learning made easy vind je alles wat je nodig hebt om je personeel op de hoogte te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *