Thuiswerken leuk of niet leuk?

Thuiswerken komt in een stroomversnelling, wat niet verwonderlijk is na de hectische tijden van corona. Het tijdelijk veranderen van dagelijks reizen naar je werk van 9 naar 5 naar thuiswerken klinkt in eerste instantie goed. Je hebt de controle over je tijd, je hoeft je niet te haasten met kleding en je hebt geen files. Op het eerste gezicht zijn er nog meer voordelen als het gaat om thuiswerken. Bevalt dit u of niet? De meningen zijn verdeeld en we hebben voor u onderzocht waarom één persoon – na versoepeling van de regels – eigenlijk meer vanuit huis zou willen werken en sommigen niet. Dit komt door bepaalde karaktereigenschappen. Uw persoonlijkheid bepaalt uw productiviteit op veel manieren. Hoe het werkt, lees je hieronder!

Werk je thuis met kleding of een badjas?

Na een paar stappen zit u waarschijnlijk achter uw computer of laptop als u vanuit huis werkt. Het is dan verleidelijk om een ​​zachte fleecekleding om je heen te wikkelen en aan het werk te gaan. We raden dit echter ten zeerste af. Ook al werk je vanuit huis, is het belangrijk om een echte ​​werkomgeving te creëren, geen keukentafelsfeer. Spring onder de douche, kleed je aan en ga aan het werk. Dat is de beste manier ! Doe het werk wel in een een arbo verantwoorde omgeving!

Extravert of introvert

Als u een extravert persoon bent, zult u in uw privétijd ongetwijfeld een hectische levensstijl leiden. Als u zich dan aan het werk bent, heeft u waarschijnlijk niet altijd behoefte aan nog meer hectiek in uw werkomgeving. Extraverte mensen zien – in tegenstelling tot wat we zouden verwachten – hun werkplek als een rustige plek om echt te werken. Introverte mensen leiden vaak een ontspannen levensstijl en hebben niet veel sociale contacten in hun persoonlijke leven. Het is daar thuis niet altijd gezellig, en de telefoon ligt niet constant te trillen en te piepen als er weer een feestje aan de gang is. Introverte mensen staan ​​vaak graag bij de koffiemachine om na het weekend met hun collega’s te kletsen. Uiteindelijk hebben ze gewoon een rustig weekend doorgebracht. Onderzoek toont aan dat introverte mensen het ongemakkelijk vinden om thuis te werken, terwijl extraverte mensen het prettig vinden om vanuit huis te werken. Een misverstand ontstaat hier als we het hebben over de productiviteit van mensen die vanuit huis werken. Werkoverleg en werkbesprekingen met je leidinggevende of collega zijn niet mogelijk, waardoor je automatisch meer focust op je taken. Of het nu klein of groot is, er is altijd wel iets van afleiding in je huis. Ook een afleiding waar je geen controle over hebt (mail, telefoon of onverwachte bezoekers). Dit zorgt ervoor dat je een tijdje de concentratie verliest. Daardoor voelen veel mensen zich meteen een beetje schuldig en proberen dan het werk op andere momenten inhalen. Over het algemeen zijn de prestaties in sommige gevallen iets onder het gemiddelde. En in sommige gevallen is het andersom. Als het om de gemiddelde productiviteit gaat, verandert er voor een werkgever doorgaans weinig als werknemers vanuit huis werken. Voor een werkgever is het echter wel handig om naar het karakter van hun medewerkers te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *